Monday, November 11, 2013

The Corliss Group Luxury Travel Agency: Senaste bedrägerier

Har du någonsin kommit på ett hotell för att upptäcka att "havsutsikt" rummet du föll head over heels för online egentligen inte existerar? Eller undersöka en restaurang bill bara för att finna den innehåller poster som du aldrig beställt?

Det är lätt att bli paranoid när du reser och stäng alla du möter i en misstänkt. Men lite vetskap kan hålla dig steget före scammers. Här är en genomgång av vanliga fallgropar längs med tips på hur du kan undvika dem.


Extra poster på räkningen


efter kvardröjande över en måltid, det är lätt att glömma bort att kontrollera att din faktura överensstämmer med vad du har beställt - något sneda anläggningar räknar på. Ett annat knep är upping menyalternativ" priser på notan: se till att de enskilda poster matchar de priser som anges på menyn väljer du från (inte en trerättersmiddag kan kosta version de kan du senare).  Kontrollera också extra poster har inte lagts till (att mineralvatten på flaska på bordet som du inte gjort eller öppna, till exempel).

Bo inte på en fiktiv lägenhet

kort vistelse apartments är ett fantastiskt sätt att spara pengar och leva som en lokal. Men om du bokar via en seriös byrå, din lägenhet kanske egentligen inte finns (eller upphämtning på flygplatsen du utlovade).

Bedragare ofta sammanställa falska annonser lägenhet vid för-bra-att-vara-sant priser från foton och beskrivningar på legitima webbplatser. Sök online för att se om lägenheten är registrerade med en godkänd lägenhet att hyra företag och, om så är fallet, kontakta dem för att kontrollera tillgängligheten. Du kan också verifiera lägenheter" giltighet genom att begära en kopia av ett hjälpmedel bill i ägarens namn (och se till att den inte har ändrats).

Framför allt under inga omständigheter skicka betalning till en untraceable konto via en överföring av pengar.

Förvarar ett nära öga på dina plast - eller betala kontantplast är lätta byten för bedragare. Låt aldrig en servitör, handelsmän, personalen eller någon annan ta ditt kort ur din syn - även under räknare - där de kan kopiera din information. I områden med hög förekomst av kortbedrägeri (loppmarknader, exempelvis), stick till kassa.

Att locker verkligen säker?

Säkerställa bagage förvaringsskåp - även i enklare vandrarhem - verkligen är låst. Vissa verkar låst men om du drar enheten bort från väggen (eller lyfta från golvet), de är oh-film som saknar bakgrundsark (eller fallskärm) och helt tillgänglig.

Få priset och detaljer i ditt hotellrum skriftligen

skrupelfria hotell vanligen krav du 'misstolkning" ett offererat pris per telefon eller vid ankomsten, eller att de inte har någon urkund av din havsutsikt, balkong och så vidare. Få priser och alla premium rum har skriftligen, och insistera på en kvittens omgående för att undvika senare skall betala två gånger. Och låt aldrig hotell håller på att ditt pass att ta dina uppgifter fastställs senare - vänta tills den i receptionen.

Låt inte någon få tag på ditt bagage

oavsett hur lost eller överbelastad kanske du, låt inte någon bära ditt bagage på tåget eller buss station, även om de bär en officiell märket. I bästa fall kommer alltid förvänta sig betalningen, i värsta fall de skar försvinner, eller använda dig som en intet ont anande courier.

Stick med välrenommerade helvild stötfångarfest där


oseriösa taxichaufförer världen över blåsas upp priser, ersätta sedlar du överlämnade för anteckningar av mindre värde de krav du gav dem istället och ta omvägar. Forskning biljetter i förväg så att du vet exakt hur mycket en resa ska kosta i den lokala valutan - turistbyråer eller ditt boende kan ge dig en indikation på priser och ansedda cab företag. Idealiskt, har en egen karta, så att du vet att du får direkt till din destination.

Låt inte drivrutiner ladda ditt bagage tills du har kommit överens om ett pris, och ägna särskild uppmärksamhet åt valörer på betalning.

Se upp för de kreativa ficktjuv

ficktjuvar kommit upp med oändliga kreativa pyssel att distrahera dig så länge som det tar för dem att filch din plånbok (ett ämne av sekunder för erfarna proffs): binda vänskap armband på handleden, köpslåendet prydnadssaker, poserar som tiggare och lämnar du en "hjälp mig" kort till lytt, eller som turister som vill du ta ett foto ...

En aktuell taktik innebär bedragare låtsas att 'hitta' en gyllene ring på grund av att de har ett bekvämt läge där (variationer inbegriper erbjuder att sälja du ringen för ett orimligt pris, eller med ring är 'ägare' anländer och kräva ersättning).  Ignorera dem.

Ficktjuvar är också koll på meddelanden från ordföranden informerar turister för att se upp för ficktjuvar, vid vilken tidpunkt personer instinktivt att kontrollera sina tillhörigheter, och därmed flagging just där till mål.

Är din biljett till real?


Med banbrytande teknik på bedragaren är inom räckhåll, förfalskade biljetter till allt från London Tube till Disneyland kan se otroligt realistiskt, och det finns en armé av främlingar, bedragare och scalpers redo, villig och i stånd att sälja en citron. Köp bara från officiella leverantörer för att säkerställa att du inte kommer att nekas inträde, böter eller arresterades.

Saknade mobiltelefon kredit

en favorit bedrägeri av skumma elektronik affärer säljer du mobiltelefon kredit och säga att ni kommer få ett sms som bekräftar din topp-upp snart, bara för budskapet - och kredit - att aldrig bli verklighet. Tillbaka med ett kvitto är inte så bra (de krav du har tog bort texten och använt kreditkort).  Bäst är att använda endast seriösa leverantörer.


No comments:

Post a Comment